8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarsus Hristiyan alemi için çok önemli

Anadolu Kiliseleri Ruhani Lideri Ekiskopos Luigi Padovese, Tarsus'un Hristiyan alemi için önemli bir kent olduğunu söyledi.


Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği Kent Meclisi olağan toplantısında 2008 Saint Paul Yılı için Tarsus'ta yapılması gerekenler tartışıldı. Toplantıya Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çağ Üniversitesi Yrd. Prof Dr. Halil Çetin, Anadolu Kiliseleri Ruhani Lideri Ekiskopos Luigi Padovese, Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Ortodoks Kilisesi Ruhani Pederi Coşkun Teymur, Rahibe Agnese Trabaldo, Rahibe Maria
Ballo, Rina Nasif ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında birer sunum yapan Tarsus Müze Müdürü Abdulbari Yıldız ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi, Saint Paul Kuyusu ve Tarsus evleriyle ilgili bilgiler verdi. Açılış konuşmasını yapan Anadolu Kiliseleri Ruhani Lideri Ekiskopos Luigi Padovese, Papa'nın 2008 yılını Aziz Saint Paul yılı ilan etmesinin Tarsuslular için bir şans olduğunu anlatarak, gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini söyledi. Padovese, "İnsanlar Tarsus'a hacı olmaya gelecekler. Bunun için buradaki otelleri ve pansiyonları da göz önüne getirmek gerekmektedir. Özellikle Tarsus'a gelecek insanlar Aziz Saint Paul'un ruhu ile karşılaşmak isteyeceklerdir. 2008 yılında insanlar Tarsus'a akın edecekler.

İtalya'da sadece 616 Aziz Saint Paul kilisesi bulunmaktadır. Bu kiliselerin her birinden en az bir grup Tarsus'a gelecektir. İnsanlar buraya dua etmek ve ibadet etmek için gelecekler. Bunun içinde hazırlıklar yapılması gerekmektedir. En azından bize yer verilirse, burada ibadethanelerimizi oluşturabiliriz" diye konuştu.


Padovese'in konuşmasının ardından söz alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'ta Hıristiyanlar için ibadethanelerin açılması konusunun kendilerini ve kaymakamlığı aştığını vurgulayarak, kendilerinin yerel yönetimler olarak gereken hoşgörüyü gösterdiklerini söyledi. Başkan Kocamaz, "Dünyadaki bütün savaşların ve kavgaların temelinde maalesef din var. Bizler de son dinin mensupları olarak, her türlü hoşgörüyü göstereceğiz. Biz yerel yönetimler olarak yapılacak her türlü hareketin yardımcısı
ve destekçisi oluruz. 2008 yılına yönelik olarak bütün eksikliklerin ve aksaklıkların giderilmesi için üzerimize düşün görevi daha fazlasıyla yapmaya hazırız. Bu arada, Kültür Bakanlığı'nın ve sivil toplum örgütlerinin de bu konuda ellerini taşın altına koyarak, yarım kalan işlerin bitirilmesi için öncü olmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ise, 2008 Aziz Saint Paul Yılı için hazırlanan projelerin gözden geçirileceğini belirterek, bu işin takipçisi olacaklarının altını çizdi.


Mersin Milletvekili Vahap Seçer da, "Dinler kardeşliğin en büyük göstergesidir. Bütün dinler barıştan, güzellikten yanadır. Din bir terapi, bir rahatlama aracıdır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 03:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?