4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus huzurevi açılışını bekliyor

TARSUS HUZUREVİ AÇILIŞINI BEKLİYOR

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Tozkoparan Zait Mahallesi'ndeki Belediye tesisleri içinde bulunan Huzurevi Aralık ayında itibaren yaşlı kabul edeceği öğrenildi.

Aralık ayından itibaren yaşlı kabulüne başlayacak olan Tarsus Huzur Ev'inde Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz birlikte incelemelerde bulundu.

Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan ve işletilmek üzere bir protokol ile SHÇEK' e devredilen Tozkoparan Zait Mahallesi Kasım Gülek Bulvarı Yeni Belediye Tesisleri içerisinde hizmet verecek olan Huzurevi, 7 dönüm arazi üzerinde ve yaklaşık 2 bin m² kapalı alanı bulunan, İdare bloğu ile iki ayrı bloktan oluşmakta, binanın tefrişi yapılarak, özel hizmet alımı yoluyla özel güvenlik ve temizlik elemanları alımı yapıldı. Huzurevinde ücretli ve ücretsiz olarak yaşlılar barındırılacağı öğrenilirken 60 yaş üzerinde olanlar da kalabilecek. Geliri olan yaşlılardan her yıl belirlenen ücret olan 2010 yılı için ayda 380 TL ücret alınacakken bir geliri olmayan yaşlılar da yoksulluk belgesi düzenlenerek ücret alınmayacak. Tarsus Huzurevi toplam 54 kapasiteli olacak ve her odada birer kişi kalacak. Huzur evinde bulunan bütün yaşlı odalarında televizyon, telefon, banyo, tuvalet, mini buzdolabı ve klima bulunmakta, ayrıca iş uğraş odası, kafeterya, spor salonu, iş uğraş atölyesi, mescit, dinlenme ve okuma salonu, dinlenmeye uygun bahçe bulunuyor.

TARSUS HUZUREVİ AÇILIŞINI BEKLİYOR
TARSUS HUZUREVİ AÇILIŞINI BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 11:30:04
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 12:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?