3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus İdman Yurdu için toplandılar

TFF 2. Lig 2. Grup'ta, Yükselme Grubu'na çıkmayı garantileyen Tarsus İdmanyurdu'na maddi destek sağlamak amacıyla Kaymakam Mehmet Gödekmerdan başkanlığında, oda başkanları ve kulüp yöneticileri bir araya geldi.

Kaymakamı Gödekmerdan, Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Tarsus İdmanyurdu'nun Tarsus için çok önemli olduğunu, bu şehirde kazanan herkesin takıma destek olması gerektiğini belirterek, "Tarsus idmanyurdu'na belediyeden başka destek veren bir kurum ya da kuruluş yok. Bu da yeterli değildir. Takımın ihtiyaçlarının karşılanması için hepimiz el ele vermeliyiz. Öneriler arasında formalara göğüs reklamı, gece düzenleme ve piyango çekilişi yapılması konusunda öneriler bulunuyor. Oda başkan ve yöneticilerimizin yanı sıra Banka Müdürleriyle de toplantı yapacağım. Tarsus İdmanyurdu hepimizin ortak paydasıdır. TİY basit bir spor kulübü değildir. Birçok ilde olmayan bir başarıya imza atmıştır. Bu başarının devamı için herkesin bu takıma destek vermesi gerekiyor. Yoksa gençliğimizin, ilçemizin kaybı olur" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Tarsus İdmanyurdu'nun tatlı bela olduğunu, atma ya da vazgeçme şanslarının olmadığını, Tarsus'tan para kazananlardan az kazanandan az, çok kazananlardan çok destek alınması gerektiğini ifade etti.

Tarsus İdmanyurdu'nun kişilerin değil, Tarsus halkının takımı olduğunu belirten Kocamaz, piyango, gece düzenlemek gibi işlerle uğraşılması yerine her yıl 800 kişiden 1000'er YTL. alınması halinde bu sorunun çözüleceğini, 800 kişilik listeyi Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği'nin hazırlaması gerektiğini söyledi. Kocamaz, "15 yıldır benim en çok başımı ağrıtan Tarsus İdmanyurdu'dur. Tarsus'un bir parçasıdır. Birileri elini taşın altına koysa, biz gövdemizi koymaya hazırız" şeklinde konuştu.

Tarsus İdmanyurdu Başkanı Eyüphan Eyüboğlu da, aylık 300 bin YTL giderlerinin olduğunu ve şu anda 700 bin YTL. borçları bulunduğunu belirterek, sıcak paraya ihtiyaçları bulunduğunu ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ise konuşmasında hiçbir konuda 'bana ne' deme gibi bir lüksleri bulunmadığını, Tarsus için her alanda katkı sağladıklarını, ancak bu yardım konularında ve birçok konuda nereye gitseler zorlandıklarını kaydederek, "Bu nedenle daha çok mücadele edip, daha çok hırçın olmalı ve taleplerimizde ısrarcı olmalıyız. Tarsus İdmanyurdu'nun sorunlarını el ve gönül birliği içinde çözmeliyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 10:24:27
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 10:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?