5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus şiire doydu

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 'Uluslararası 8. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları' sona erdi.

Şelale Piknik Alanı'nda yapılan etkinliğe; Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Azerbaycan Hatai Belediye Başkanı Arif Abbasov, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türksoy Genel Müdür Yardımcısı Ahat Taliov, belde belediye başkanları ve çok sayıda yazar ile şairin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın hem bölgede hem de yurt çapında Tarsus'un tanıtımına vesile olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının kültürün temel taşlarından olan halk şiirini daha iyi anlamak ve geçmişten geleceğe aktarmak olduğunu söyledi.

Kocamaz, "4 gece Şelale Karacaoğlan Parkı'nda Karacaoğlan vasıtasıyla burada bir araya geldik. Dünyanın çeşitli Türk devletlerinden şair, yazar ve aşıklar gecelerimize renk kattı. Bize 4 güzel gün yaşatan ve etkinliğimize katılanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda daha coşkulu etkinliği gerçekleştiririz" dedi.

Şiir Akşamları'nın son gecesinde yurt dışından gelen yazar, şair ve aşıklar yer aldı. Gecede şairlerden Kıbatek Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam, Kaya Kuzucu, Biba İsmail, Sıtkı Salih Gör, Lidia Cherieliuc, Ali Bayram, Fakı Edeer, Taner Güçlütürk, Faruk Faik Köprülü ve Khasiyatua Rustamova şiirlerini seslendirirken, aşıklardan Resul Halil, Dilfuza Kadirova, Rozyeva Mahym, Kapuly Dauletkerey, Velit Ferhan Oduşlu, Hıdırova Mensure, Memmadov Zamaddin Binnatoğlu ve Abdullayev Şahbaz Vacipoğlu davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Özbekistanlı şair Khasiyatua Rustamova, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a kaftan hediye etti. Kaftan için teşekkür eden Kocamaz, Tarsus'ta açılması düşünülen kent müzesinde, gelecek kuşaklara aktarılması için kaftan ve bu tür Türk kültürü olan giysilerin sergileneceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 14:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?