9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarsus trafiği düzene giriyor

Mersin'in Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nin başlattığı uygulama ile ana caddelerde trafik akışı rahatladı.

Trafik akışının yoğun olduğu caddelerde, trafikçi görevlendirilmesi ve uzun süreli parklara izin verilmemesi nedeniyle trafiğin düzene girdiğini belirten İlçe Trafik Tescil Büro Amiri Bayram Yılmaz, amaçlarının ceza yazmak olmadığını, kurallara uyulmasından yana olduklarını söyledi. Ana caddelere ve kavşaklara uygunsuz park yapan araç sürücülerini uyardıklarını ifade eden Yılmaz, özellikle araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde başlatılan uygulamaları vatandaşların ve esnafın olumlu karşıladığını vurguladı.

Şehir merkezindeki önemli kavşaklara araç sürücülerinin uygunsuz park yapmasından dolayı yaşanan sorunların ciddi boyuta ulaşmaması için çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Şehir merkezinde yeteri kadar otopark olmadığı için araç sahipleri otomobillerini kavşaklara park etmeye başladılar. Bu sorunun önüne geçebilmek için özellikle ana caddelerde memur arkadaşlarımızı görevlendirdik. Cadde üzerlerinde araç parkına kesinlikle müsaade etmiyoruz. Vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin de bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. Biz vatandaşa ceza yazmaktan yana değiliz, kurallara uyulmasından yanayız. Yaptığımız uygulamaların da olumlu sonuç vermesi bizleri mutlu etmektedir" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 14:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?