4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus üzüm bayramı festival gibiydi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bu yıl 28.'si düzenlenen Geleneksel Tarsus Üzüm Bayramı, gerçekleştirilen birçok etkinlikle festival havasında geçti. 

Tarsus Şehir Stadyumu'nda düzenlenen Geleneksel Tarsus Üzüm Bayramı'na; Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ardahan Totuk, AK Parti Milletvekili Saffet Benli, CHP Milletvekili Ali Oksal, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, siyasi parti ilçe başkanlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programın açış konuşmasını yapan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, "Çiftçiyi destekleme olayı sadece bizim ülkemize özgü değildir. Ülkemizin en fedakar kesimi biz çiftçilerdir. Girdi maliyetleri artarken, ürünü para etmezken, verilen desteklemelerin zamanında verilmemesine rağmen inadına üretim yapmaktayız. Aynı zamanda çiftçilerimiz ekonomik ve sosyal gelişmesinde çok önemli görevler üstlenmiş, üstlenmeye de devam edecektir" dedi. 

Konuşmasında hükümeti eleştiren CHP Milletvekili Ali Oksal da yıllarca izlenen yanlış tarım politikası yüzünden Türkiye'nin tarım ürünü ithal eder duruma geldiğini belirtti. 

AK Parti Milletvekili Saffet Benli ise, AK Parti Hükümeti döneminde ihracatın arttığına işaret ederek, "Eskiden her gün zam haberiyle uyanıyorduk. Bugün her gün zam haberi duyuyor musunuz? Enflasyonu düşürdük. Beyaz eşyayı bile 3 yıl öncesinin fiyatlarıyla satın alabiliyorsunuz ama bunu bile istemeyenler var. Hükümetimiz çok başarılı bir tablo çizmiştir ve çizmeye devam edecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Geleneksel Tarsus Üzüm Bayramı'nda emeği geçenlere plaket ve hediyeler verildi.

Düzenlenen Üzüm Güzeli Yarışması'nda 1. olan Dede Köyü'nden Ferraye Kara'nın tacını, Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ardahan Totuk taktı. Yarışmada Hacıhamzalı Köyü'nden Şule Canarslan 2., Taşkuyu Köyü'nden Ayşe Köse 3. oldu. Esra Çelik sempati güzeli, Ümmügülsüm Desteli yetenek güzeli, Tuğba Çelik cesaret güzeli seçilirken; 5 yaşındaki Suna Ergezer festival güzeli seçildi. 

En İyi Bağcı Yarışması'nda ise İzzet Tan 1., Ahmet Karakoyak 2., Mehmet Göbüt 3. oldu.
 
Gecede ilk olarak Mersin, Tarsus ve Yenice halkoyunları ekipleri sahne aldı. İsmail YK, Aydın Aydın ve Jale Parıltı'nın da konser verdiği etkinlik gece geç saatlere kadar sürerken; stadyumda 400 polis görev aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 10:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?