8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarsus Ziraat Odası'nda seçim

Tarsus Ziraat Odası'nda 4 Şubat'ta yapılacak seçim öncesi adaylığını açıklayan Muhtarlar Derneği Başkanı Daniyel Mercan, toplumun değişik kesimlerinin özlediği, desteklediği, beklediği ve umut ettiği bir halk hareketi olarak yola çıktıklarını söyledi. 

Tarsus Ziraat Odası delegeleri ve muhtarların katılımıyla düzenlediği toplantıda adaylığını açıklayan Mercan, "Tarımın içinden gelen, tarım ürünlerinin üretiminden pazarlanmasına kadar birçok evrelerinde üreten, çalışan, alan, satan, işleyen, pazarlayan, ülkenin mevcut durumu ve bölge düzeyinde bugüne kadar aştığı, aşamadığı, aşması gerekeni, bakış açısını, ülkeler arasındaki mevcut durumu bilen, araştıran bir vatandaş olarak toplumun, tarımın ve köylünün içerisinden gelen bir ekiple Ziraat Odası seçimlerinde başkan adayı olduğumu açıklıyorum" dedi. 

Ziraat odalarının, çiftçinin zoraki işlemlerinin yaptırılması için gönderildiği, aidatlarının alındığı bir yer konumundan öte, çiftçiyi daima bilinçlendiren, gelir düzeyini artırmak için mevcutta olan araştırmaları çiftçiye sunan, yeni tür ve çeşitleri, teknolojiyi tanıtan, uygulattıran, pazar arayışları içerisine giren, girdi maliyetlerini düşük tutturmaya çalışan, çiftçiye hak ettiği kazancı kazandırmaya uğraşan, ilgili ve yetkililerin konuya dikkatini çeken, çektiren, eylem ve tavrını koyan, yaptırım gücü bulunan, çiftçilerin sesi, kulağı olan bir sivil toplum kuruluşu olduğunun bilincinde olması gerektiğini vurgulayan Mercan, "Bizler bu göreve geldiğimiz takdirde bu bilinç ve görev anlayışı temel hedefimiz olacaktır. 

Tarsus Ziraat Odası tarafından alınan üye aidatları, arazinin konumu ve yıl içerisindeki hasat durumuna göre belirlenmesi gerekmektedir. Tarsus Ziraat Odası'nın en yüksek limitten aldığı dönüm başı 1 YTL'nin asgari seviyeye çekilmesi gerekmektedir. Ziraat odaları, mevcut yerleşim alanlarındaki köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal yaşam düzeyinin artırılması, köyden kente göçün azaltılması açısından genel ve mahalli yöneticiler tarafından getirilmesi gereken hizmetler noktasında yönlendirici bir takım konuların önünün açılması ve yaptırımının sağlanması noktasında etkin olmalıdır" diye konuştu. 

"Bizlerin bu göreve talip olmasının tek sebebi; desteğini halktan alan, halktan yana tavır koyan, onların sesi, kulağı olma bilinci ve mecburiyetidir" diyen Mercan, toplumun değişik kesimlerinin özlediği, desteklediği, beklediği, umut ettiği bir halk hareketi olarak yola çıktıklarını söyledi. 

4 Şubat 2007 Pazar günü yapılacak seçimde, mevcut başkan Ali Ergezer'in de aday olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
B.ASLAN IP: 88.230.74.xxx Tarih : 24.01.2007 18:18:13
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Sayın, Ali Ergezer örnek bir oda başkanıdır. Sayın, Mercan'ın beyanatlarının daha fazlasını zaten uygulayan bir başkandır Ali Ergezer. Sayın, Mercan'ın Oda faaliyetlerini incelemeden aday olduğu kanaati oluştu bende; Ziraat Odası DEĞİŞİK KESİMLERİN ÖZLEDİĞİ halk hareket mercii değil, ÇİFTÇİNİN TEMSİL EDİLDİĞİ bir makamdır. Bunu da Sayın;Ergezer çok iyi temsil etmektedir. Herkes bildiği işi yapmalıdır. Dernek başkanı dernek başkanlığını, muhtar muhtarlığını, ODA BAŞKANI da Oda başkanlığnı.