5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'a "Barış ve Kardeşlik Parkı"

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi'ne yaptırılan "Barış ve Kardeşlik Parkı" törenle açıldı.

Parkın açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, oda ve dernek temsilcilerin yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son yıllarda Tarsus Belediyesi olarak sosyal alan ve yeşil alanların sayısını arttırdıklarını belirterek, daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

Kocamaz, "Son yıllarda, sosyal mekanların alanı da, sayısı da çok arttı. Eskiden bir şehir parkı vardı. 1994'te biz göreve geldiğimizde insanlarımız buraya giremiyordu. Gündüz bile girilemiyordu. Allah'a çok şükür ki, bugün Tarsus'un her yerinde insanlarımız huzur ve güven içerisinde gezebiliyor. Her tarafı aydınlık, girilemeyen ne mahalle, ne semt, ne de sokak kaldı. Dolayısıyla insanlarımızın bu sağlıklı mekanlarda sağlıklı ortamlarda spor yapması, yürümesi, hareket etmesi için bu mekanlar çok önemlidir. Hepsinden önemlisi de insanlarımız bu mekanlarda bir araya geliyor. Birbiriyle tanışıyor, birbiriyle dertleşiyor, meselelerini tartışıyor ve bir Tarsusluluk ruhu oluşuyor" dedi.

Konuşmaların ardından Mahalle Muhtarı Osman Deniz, Başkan Kocamaz'a teşekkür plaketi verirken, mahalle sakinleri de çiçek verdi.Daha sonra Başkan Kocamaz, mahalle sakinleri ile birlikte parkın açılışını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?