2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarsus'a 20 milyon dolarlık yatırım

Mersin'in Tarsus ilçesinde 20 milyon dolarlık yatırımla kurulacak “Outlet Alışveriş Merkezi”nin, bölgeye hitap edecek özellikte olacağı bildirildi.

Megnum Yatırım ve İnşaat Şirketi CEO'su Orhan Arslan, Eylül ayında hizmete açmayı planladıkları Tarsus Regma Outlet Alışveriş Merkezinin müşteri hedef kitlesinin, sadece ilçede yaşayanlar değil Mersin ve Adana olmak üzere geniş bir alanı kapsayacağını belirtti.

Coğrafi özelliği yanında tarihi ve kültürel değerlerini de dikkate alarak yatırımda Tarsus'u tercih ettiklerini belirten Arslan, “58 vilayetten büyük olan Tarsus, tarihi, doğal güzellikleri ve gelişmiş sanayisiyle Akdeniz bölgesinin çok önemli bir kenti. Bunu değerlendirmek istedik. Bu nedenle merkez, bölgeye hitap edecek özellikte olacak” dedi.

Projenin, bölgenin sosyo-kültürel yapısına, alışveriş trendlerine uygun ve en son teknoloji kullanılarak tasarlandığını belirten Arslan, çeşitlilikten planlamaya kadar her aşamada ayrıntıların dikkate alındığını bildirdi.

Arslan, Anadolu'da 5 yılda 5 alışveriş merkezi kurmayı hedeflediklerini, Tarsus ile başladıkları çalışmaları Samsun, İzmit, Düzce ve Antakya başta olmak üzere diğer kentlerle sürdüreceklerini, yatırımları alışveriş merkezi-otel veya alışveriş merkezi-hastane şeklinde ikili kombinasyonlarla hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Bugüne kadar izlenen yanlış stratejiler nedeniyle Anadolu'daki birçok alışveriş merkezinin atıl kaldığına işaret eden Arslan, şöyle devam etti:
“Tüm alışveriş merkezilerini tek merkezden yönetip, Anadolu'ya açılım sağlayacağız. Bugüne kadar yapıldığı gibi alışveriş merkezini sadece tek bir müdürün eline emanet etmeyeceğiz. Kiralama stratejimizi de ciro esasına göre kuracağız.”

AA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 14:01:45
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 14:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?