2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarsus'a doğalgaz müjdesi

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçede doğal gaz çalışmalarına en geç temmuz ayında başlanacağını bildirdi.

Tarsus'ta doğal gaz çalışması yapacak olan Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Koordinatörü Yaşar Arslan ve şirket yöneticileri ile toplantı yaparak fikir alış verişinde bulunan Başkan Kocamaz, kente doğal gazın gelmesiyle hava kirliliğinin ortadan kalkacağını, vatandaşın ucuz yakıttan faydalanacağını söyledi. Kocamaz, "Bilindiği gibi Türkiye'nin birçok yerinde doğal gaz uygulaması var. Çukurova Bölgesi'nde de doğal gaz sanayi tesislerine daha önce gelmişti. Temmuz ayında yapılan ihale neticesinde Antakya'dan itibaren Osmaniye dahil Mersin'e kadar olan yerleşim birimlerine de doğal gaz getirilmesi kararı çıktı. Ve şu anda doğal gaz ihalesini alan Aksa firması zannediyorum, en geç temmuz ayında çalışmalarına başlayacak. Şu anda proje çalışmalarına başladılar" dedi.

Doğal gaz için alt yapı çalışmalarına başlamadan müracaat ettiklerini ifade eden Kocamaz, "Alt yapı çalışmaları sırasında kanalizasyon, yağmur suyu drenajları yapılırken, biz doğal gaz için müracaat ettik. Yaptığımız müracaat gecikmeli de olsa, inşallah bu yıl içerisinde başlatılacak. Bu işin gecikmesi aslında bölgeye doğal gaz gelsin mi, gelmesin mi tartışmalarından kaynaklanan bir olaydı. Bölgemizin sıcak iklim kuşağında olması nedeniyle çevremizdeki bazı il belediyeleri doğal gazın gerekli olmadığı düşüncesindeydiler. Ancak doğal gaz gerçekten, temizlik acısından özellikle çevre kirliliği açısından ve insanlarımızın daha ucuz ve daha kaliteli yakıttan faydalanması açısından çok önemliydi. Bugün yaptığımız görüşmeler neticesinde, bazı konularda mutabakat sağlandı. Kafamızdaki düşünceleri kendilerine ilettik. Onlar da bize Tarsus'la ilgili düşüncelerini söylediler. Önümüzdeki günlerde, çok geçmeden hazırlanan protokol, Tarsus Belediyesi ile Aksa firması arasında gerçekleştirilecek. Ve temmuzda Tarsus'a ilk kazma vurulacak. Böylece Tarsus'un özellikle kış günlerinde ucuz kömür, bedava kömür adı altında havasının kirletilmesi, insanlarının astım hastalığıyla ve bronşitle karşı karşıya kalması da, bu şekilde kendiliğinden önlenmiş olacak. Şimdiden başlatılacak çalışmalar için vatandaşlarımızdan biraz sabır, firmaya da başarılar diliyorum. Bu konuda Tarsus Belediyesi olarak geçmişten bu yana hep bu işe hazır olduğumuzu bildirmiştik. Çevremizde bazı belediyeler ayak sürüse de, bu gecikmeden dolayı vatandaşlarımızdan en azından, zararın neresinden dönülürse kardır anlayışla biraz daha sabır bekliyoruz. Yapılacak çalışmalar sırasında elbette bazı rahatsızlıklar yine olabilecek. Bu rahatsızlıkların da asgariye indirilmesi konusunda firmaya düşüncelerimizi ilettik. Doğal gazın şimdiden Tarsus'a ve Tarsuslular'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 15:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim özaydın IP: 88.246.151.xxx Tarih : 31.01.2008 14:16:05

HELAL OLSUN TARSUS BELEDİYE BAŞKANI'NA MACİT BEY'DE AH BİR UYANSA