5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'a Hristiyan akını

Vatikan tarafından 2008-2009 yılının St. Paul Yılı ilan edilmesi nedeniyle Mersin'in Tarsus ilçesi, dünyanın dört bir yanından Hristiyanların akınına uğradı.

St. Paul Yılı'nın kapanış ayini töreni, St. Paul Anıt Müzesi'nde gerçekleşti. Ayine Papa 16. Benedict'in Vekili Vatikan Hristiyan Olmayan Kültürler Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean Louis Tauran, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'un yanı sıra Jean Louis Tauran, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antionio Lucebello, Türkiye Katolik Episkoposları Kurumu Başkanı ve Anadolu Episkopos S.E. Mgr Luigi Padovose, Hahambaşı Genel Sekreteri Yusuf Altıntaş ve Hristiyan din adamları ile çeşitli ülkelerden dini gruplar katıldı.

Ayin öncesi kardinal ve beraberindekiler küçük bir seremoni ile St. Paul Anıt Müzesi'ne geldi. Vatikan Hristiyan Olmayan Kültürler Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean Louis Tauran, Vatikan Büyükelçisi Antionio Lucebello, Türkiye Katolik Episkoposları Kurumu Başkanı ve Anadolu Episkopos S.E. Mgr Luigi Padovose, Hahambaşı Genel Sekreteri Yusuf Altıntaş'ın anıt müzede yerini almasının ardından ayin başladı.

Ayinde konuşan Padovose, Tarsus'ta bulunan St. Paul Anıt Müzesi'nin yıl boyunca ibadete açılması gerektiğini söyleyerek, St Paul Yılı'nın özel bir dönem yılı olduğunu belirtti. Padovose, Tarsus'u bundan böyle de önemsenmeye devam edeceklerini dile getirerek, mevcut kilisenin şu anda ihtiyaca cevap vermediğini, yeni bir kilisenin yapılması gerektiğini kaydetti.
Vatikan Hristiyan Olmayan Kültürler Diyalog Kurulu B

şkanı Kardinal Jean Louis Tauran yönetimindeki ayinde İncil'den ayetler okunurken, dünyada barışın hakim olması dileğinde bulunuldu. Hristiyan din adamları ve konuklar ayinde şaraplı ekmek yedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?