8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarsus'a ikinci fakülte

Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, masraflarını vatandaşların karşıladığı Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu'nun yapımının 45 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi. 

Erguvan, yeni yapılan Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu inşaatının son durumuyla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi. Devletin hiçbir kaynağının kullanılmadığı okulun inşaatını bitiriliyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Erguvan, 45 gün içinde fakülte inşaatının bitirileceğini ve 2007-2008 eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti. Erguvan, "Tarsuslular büyük bir fedakarlık örneği göstererek, birinci fakülte binasında olduğu gibi ikinci fakülte
binasının da masraflarının tamamını karşıladılar. Yani bu iki binanın yapımında devletten hiçbir yardım alınmadı" dedi. Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Yusuf Gürcan Ültanır ise yeni yapılan fakülteye gelecek yıldan itibaren öğrenci alınmaya başlanacağını kaydetti. 

İnşaatta gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, TASİAD Başkanı Faruk Yalnız, odaların yönetim kurulu üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 02:26:22
Güncelleme :26 Nisan 2007 Perşembe 02:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?