3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus'a şehit ateşi düştü!

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde teröristleri yakalamak için sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın Mersin'in Tarsus ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Özel Kuvvet Timi'nde görevli Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın (32) Tarsus'taki ailesi acı haberi alınca hem acıyı hem gururu bir arada yaşadı.

Taksicilik yapan ve emekli olan baba Hurşit Kaya (69), oğlunun 1 ay önce Nursel Kaya ile nikah kıydırdığını, Mayıs ayının 9'unda düğün yapacağını belirterek, "İki gün önce telefonla görüştüm. Sık sık operasyona çıktıklarını ve durumunun iyi olduğunu söylüyordu. Siirt'te görev yaptığını biliyordum. Televizyondan Şırnak'taki şehit haberini duyunca görev yeri orası olmadığı için şüphelenmemiştim. Gece yarısı askerler evime gelince anladım. Vatan sağ olsun" dedi. Ağabeyi Osman Kaya ise, "Vatan sağolsun. Gururluyuz, yerine gitmeye hazırım" diye konuştu.

Bu arada, Merzifon'daki kızının yanında acı haberi öğrenen şehidin annesi Miyeser Kaya da, oğlunun şehit haberini alınca Tarsus'a gelmek için yola çıktı. Komşuları şehidin baba ocağına Türk bayrağı astı. Yakınları Kaya ailesine taziye ziyaretinde bulunurken, Tarsus Belediyesi de taziye çadırı kurdu.

1'i kız 4 kardeşi bulunan şehidin cenazesi, yarın ikindi namazından sonra Küçük Minare Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Tarsus Şehitliği'nde toprağa verilecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 12:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay çelik IP: 78.169.254.xxx Tarih : 2.04.2008 01:18:31

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ