3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus'a yeni park

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından Yeni Mahalle'de yaptırılan Ağanın Bağı Parkı hizmete açıldı.

"Tarsus'un Kasım Ağası" olarak tanınan Kasım Ekenler'in ailesi tarafından bağışlanan Yeni Mahalle'deki alan, belediye tarafından mahalle halkının faydalanabileceği park haline getirildi.

Ağanın Bağı Parkı'nın açılışında yerel sanatçı Kadir Soner konser verirken, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, mahallelerine belediye tarafından çok sayıda hizmet yapıldığını belirterek, "Mahallemizde sağlık ocağı yoktu. Belediye başkanımızın desteğiyle sağlık ocağına kavuştuk. Yine başkanımız tarafından muhtarlık binası yapıldı. Çok sayıda hizmet aldık ve hizmetlerin devamını bekliyoruz" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Yeni Mahalle'nin, Tarsus'un en modern mahallelerinden biri haline geldiğini ifade ederek, "Bugün bu güzel mahallemize güzel bir park kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Parkımızın adı; 'Ağanın Bağı Parkı'. Neden bu ismi verdik? Çünkü bu alan eskiden merhum Kasım Ekenler'in üzüm bağıydı. Geçmişimize sahip çıktık. Değerli büyüğümüz merhum Kasım Ekenler'in adını bu parka verdik. Ve bu güzel parkı Tarsusumuza kazandırdık. Önemli olan hizmetleri yapmak değildir, bu hizmetlere sahip çıkmaktır. Bu parktan faydalanan herkes bu parka sahip çıkmalıdır, korumalıdır, yaşatmalıdır" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından konuklar, Ağanın Bağı Parkı'nı törenle hizmete açarak park içerisinde gezinti yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali veli deli IP: 78.163.54.xxx Tarih : 16.11.2008 19:19:42

tarsusa bu kadar parklar çok mu gerekli sanki? heryer lağım kokusundan durulmuyooooooo, sokaklarda gezerken yanınmızda gaz maskesiyle gezmek lazım: tarsusta herkese gaz maskesi dağıtılsa daha çok makbule geçer.ÇEVRE SEVER .ALİ