2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarsuslu asker 80 gündür kayıp!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, izin dönüşü birliğine teslim olmadığı bildirilen askerden ailesi 80 gündür haber alamıyor.

Gaziler Mahallesi'nde ikamet eden ve 22 Şubat 2008'de Safranbolu ilçesinde acemi birliğindeki görevini tamamladıktan sonra önce Hakkari İlçe Jandarma Komutanlığı'na daha sonra Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'na dağıtımı yapılan jandarma er Sadullah Tömen (22), iki aylık usta birliğinden sonra memleketi Tarsus'a izine geldi.

Tömen, bir aylık izin bitiminden sonra ailesi tarafından 1 Temmuz 2008'de Elazığ'daki toplanma merkezine katılmak üzere yolcu edildi. Yaptığı seyahatin ardından Elazığ'a gittiği iddia edilen Sadullah Tömen'in ailesine telefon açarak, "Ben Elazığ'a ulaştım, birliğime katılacağım" dediği belirtildi.

Mehmet Tömen (56) ve Mehriban Tömen (55) çifti bir süre sonra oğullarını telefonla aramalarına rağmen kendisine ulaşamadı. Yapılan görüşmeler sonunda Tömen'in birliğine katılmadığı belirtildi. Bu haberle şaşkına dönen ailesi oğullarının akıbetini merak etmeye başladı. Aile önce Sadullah'ın birliğini arayarak asker arkadaşlarından bilgi almaya çalıştı, buradan bir sonuç alamayınca durumu Tarsus Askerlik Şubesi'ne, cumhuriyet savcılığı ve emniyet güçlerine bildirdi.

Aradan geçen süreye rağmen oğlundan bir haber alamadıklarını, hayatından endişe duyduklarını anlatan baba Mehmet Tömen, şöyle konuştu: "Oğlumun ne sağ ne de ölü olduğu belli. Ne de asker firarisi olduğu. Kimse arayıp sormuyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Oğlumdan 2.5 aydır ses seda yok. Yetkililer bu konuda bize bir açıklama yapsın ve oğlumuzun akıbetini araştırsın."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:26:34
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 17:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?