4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsuslular tiyatroya doyacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen "Türk Dünyası Tiyatro Günleri" başladı.

Azerbaycan, Irak, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden tiyatro ekiplerinin katıldığı Türk Dünyası Tiyatro Günleri, 75. Yıl Kültür Merkezi'nde Azerbaycan Bakü Akademik Milli Dram Tiyatrosu'nun oynadığı Bahtiyar Vahapzade'nin yazdığı Ağa kişi Kazımov'un sahneye koyduğu "Önümüzü Kesen Kılıç" oyunuyla başladı.

Oyuna Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Meclisi üyeleri, oda ve dernek temsilcileri ile kalabalık bir seyirci topluluğu izledi. Oyunda Göktürkler (Özümüzü Kesen Kılıç), M.S. 630 yıllarında, Çin İmparatorluğu tarafından yıkılan I. Göktürk Kağanlığının egemenlik ve diriliş mücadelesini anlatıldı.

Oyun sonunda sanatçıları tebrik eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oyundan herkesin bir mesaj alması gerektiğini vurguladı. Başkan Kocamaz, "Gerçekten bizi zaman tünelinden bir yerlere götüren çok önemli, çok güzel bir oyun izledik. Oyun için buraya kadar gelip hem Tarsus'umuzu şereflendiren hem de yüreklerini ortaya koyan bütün sanatçılarımıza ve yönetmenimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Özellikle bu günlerde çok ders çıkaracağımız AB'nin safsatalarıyla avutulmaya çalışılan ülkemizde ders alacağımız bir oyun. Türk birlik olduğu sürece iri olacak diri olacak ve kimseye boyun eğmeyecek. Yine Bilge Kaan'ın söylediği gibi bizim titreyip kendimize dönme mecburiyetimiz var. Eğer birilerine kul olmaya birilerine avuç açmaya birilerinin önünde diz çökmeye devam edersek bu vebalden kurtulmamız da mümkün değildir. Oyun içinde de çok güzel söyleniyor 'gölge olanın gölgesi olmaz' Hepinize buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Kocamaz'a Azerbaycan haritası işlenmiş tablo hediye edildi. Kalabalık bir tiyatro sever tarafından izlenen oyun ayakta alkışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?