4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus'ta 9 kadına mikrokredi

TARSUS'TA 9 KADINA MİKROKREDİ

Mersin Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ile İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından, iş kurmak isteyen kadınlara verilen 'Mikro Kredi' desteğinden Tarsus'ta ilk kez yararlanan 9 kadına çekleri törenle verildi.

Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, kredi uygulamasından yararlananlara çeklerinin verilmesi nedeniyle Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, il genelinde 801 kişinin yararlandığı proje ile kadınların kendilerini geliştirmelerini, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak konuma gelmelerini ve güven duygularının gelişmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kadınların kredi alarak kendi işlerini kurmalarını ve istihdam sağlamalarını önemsediklerini belirten Gödekmerdan, “Tarsus'ta bu krediden ilk kez 9 kadın yararlanıyor. Kredinin yanı sıra kadınlara çeşitli ekonomik anlamda gelir sağlayacağına inandığımız meslek kurslarını Halk Eğitim Müdürlükleri, İş-Kur ve diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde düzenliyoruz. 9 girişimcimizin başarılı olup, diğer kadınlara da örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Proje koordinatörü Nurten Keskin’de kredi kullananların aldıkları bin lirayı haftada 20 TL olarak geri ödediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Gödekmerdan, biner liralık çekleri verdi.

TARSUS'TA 9 KADINA MİKROKREDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:27:01
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 14:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?