5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta akıllı sayaç dönemi

Mersin’in Tarsus ilçesinde ön ödemeli akıllı su sayacı dönemi başladı. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, evine akıllı su sayacını takarak sayaç hakkında bilgi verdi.

Akıllı su sayacı sayesinde hem belediye açısından hem de vatandaş açısından bir çok faydanın olduğunu belirten Başkan Kocamaz, başta belediyenin su hizmetini ön ödemeyle verdiği için ödeme gecikmelerinin ortadan kalkacağını söyledi.

Kocamaz, "Vatandaş suyu yüzde 15 daha ucuz kullanacak. Bu yıl belirlenen ücret neyse onun yüzde 15’i kadar indirim uygulanacak. Şu anda hedefimiz Tarsus’taki bütün aboneleri bu işe yönlendirme gayesiyle yaklaşık 5 yıl vatandaşımızın ucuz su içmesini sağlamaktır. Okuma dönemi tahakkuk eden bakım ve sayaç ücreti ortadan kalkıyor” dedi.

Ön ödemeli akıllı kart sistemi sayesinde sayacı olan tüm abonelerin istedikleri kadar suyu daha önce kartlarına yükleterek kullanabileceklerini söyleyen Kocamaz, “Resmi tatil günleri ve bayramlarda kredisi bitse bile ilk iş gününe kadar su kullanmaya devam edebilme olanağı sağlanıyor. Hatalı faturalama sonucu gelir kaybının önlenmesi sağlanıyor. Ekranda kullanım kademe bilgisi aracılığı ile tüketici bilincinin oluşması sağlanıyor” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 14:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?