5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta domuz gribi şüphesi!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 10 yaşındaki bir çocuk, domuz gribi teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklama yapan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Kanada'da yaşayan ve Tarsus ilçesine tatil amaçlı gelen bir ailenin 10 yaşındaki çocuğunda domuz gribi bulgusuna rastlandığını ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Çocuğun Mersin'de bir hastanede gözlem altında tutulduğunu ifade eden Vali Aksoy, "Anormal bir durum yok, ateşi yok. İlaçlarına başlandı, tedavisi yapıldı. Diğer 3 kardeşinde de herhangi bir şey yok, ama onlarla ilgili de tetkikler başladı. Bunu normal bir grip gibi düşünmemiz gerek. Bin kişi grip oluyor, yüzde 1 bile değil ölüm olayı. Yani her domuz gribine yakalanan kişi ölecek diye bir şey yok. Normal gripte de binlerce insan grip oluyor, arada bazen 3-5 kişi ölüyor. Domuz gribi de böyle, 5 bin kişi domuz gribine yakalanıyor, ölen belki 5-10 kişi. İlla ölecek diye bir şey yok. Bu çocukta, domuz gribine yakalanmış, ama tedavisi yapılıyor. Şu anda kontrol altındadır. Babada bir şey yok, diğer kardeşlerin de tetkiklerine başlandı. Şu anda önemli bir şey yok" dedi.

Aksoy, bu konuyla ilgili buradaki tedbirlerin aralıksız devam ettiğini, limanlarda gelen giden yolcuların kontrolden geçirildiğini söyledi. Vali Hüseyin Aksoy, bunun dışında Kırım Kongo ile ilgili olarak Tekirdağ'dan Mersin'e izine gelen bir askerde tespitte bulunulduğunu, bu hastanın da Mersin'de bir hastanede tedavi altına alındığını, incelemelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?