5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta e-muhtarlık dönemi

Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi, vatandaşın belediye ve muhtarlıklarda işlemlerini daha seri ve kolay sağlanması için harekete geçti.

Yaklaşık 2 ay önce mahalle muhtarlarına bilgisayar dağıtan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bilgisayarların daha etkin kullanılması ve e-muhtarlık projesinin ortak kullanımı konusunda eğitim verdirdi.

Tarsus Belediye Meclis Salonunda mahalle muhtarları ile toplantı yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsusluların ve muhtarların teknoloji nimetlerinden faydalanmasını istedi.

Başkan Kocamaz, “Daha önce Tarsus Belediyesi olarak bütün muhtarlarımıza birer bilgisayar verdik. İnternet ve bilgisayarın ortak kullanımı ile ilgili bilgi aktarımı yapılıyor. Burada muhtarlarımıza ve sekreterlerine ortak kullanım konusunda eğitim verilecek. Bundan sonra belediyemizde muhtarlıkların yaptığı bu işlemlerden haberdar olacak. Tarsus’ta kayıtlar tamamen internet üzerinden yapılacak. Ayrıca muhtarlar belediyemize yapacakları bütün talepleri internet üzerinden yapabilecekler. Yani işlemlerini yapmak için Tarsus belediyesine kadar gelmelerine gerek yok. Her gün muhtarların talepleri internet üzerinden değerlendirecek ve kendilerine internet üzerinden bilgiler aktarılacak. Tarsus’ta bütün hemşerilerimizin ve muhtarlarımızın teknolojinin nimetlerinden faydalanmalarını istiyoruz. E-muhtarlık hizmeti henüz Türkiye’de çok az belediyede var. Ama yaygınlık her geçen artmakta. Dolayısıyla yazışmalar bilgisayar üzerinden yapılacağı için kayıt altında olacaktır ve bu hizmetin öncelikle belediyemize, muhtarlarımıza, halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mahalle muhtarları ve sekreterleri e muhtarlık projesinin ortak kullanım konusunda yetkilerden eğitim aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?