5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta evsel atık sorunu çözülüyor

Mersin'in Tarsus ilçesi ve çevre belediye başkanları evsel katı atık probleminin çözümü için Tarsus ve Çevresi Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği (TAR-ÇEV-BİR) çatısı altında bir araya geldiler.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığındaki TAR-ÇEV-BİR'de Yenice Belediye Başkanı Veli Serin, Atalar Belediye Başkanı İbrahim Yoksul, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Erden Zaman, Özel Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Özer, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik ve Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Tepebağlı bulunuyor.

Evsel katı atık probleminin çözülmesine yönelik projeyi Tarsus Belediyesi olarak tek başına yapabileceklerini belirten Başkan Kocamaz, çevrelerinde bulunan belediyelerin zorlanacağı için belde belediyeleriyle birlikte evsel katı problemi çözmek istediklerini söyledi.

Bu birliğin kurulması ile birlikte evsel nitelikli katı atık probleminin çözümünde bir adım daha ileriye gidileceğini ifade eden Başkan Kocamaz, belediye olarak uzun süreden beri bu konu üzerinde çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Bu konuda işin takibi ve sekretaryasını Tarsus Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini belirten Kocamaz, "Belediye olarak konu ile ilgili uzun süredir yaptığımız çalışmaları yoğunlaştırdık. Çevrenin daha fazla katledilmesine göz yumamayız. Geçmişten emanet aldığımız çevreyi gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 12:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?