5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta festival heyecanı

Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Ticaret Odasının katkıları ile düzenlenen 29. Geleneksel Tarsus Üzüm ve Kültür Festivali yarın başlıyor.

Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, festival öncesi gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, “Vatandaşlarımızın festivale katılımlarını sağlayarak, festivalin Tarsus ekonomisine ve sosyal hayatına canlılık getirmesini istiyoruz. Bunun için hazırlıklarımızı eksiksiz yapacağız. Herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önemlerimizi alıp, festivalimizi en iyi şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise festival kapsamında yarın üzüm güzelini seçeceklerini belirterek, “Üzüm güzeli yarışması için 25 kişi müracaat etti. Ayrıca en iyi üzüm yetiştirici yarışması için ise 28 bağcı müracaatlarını yaptı. Dereceye giren üzüm yetiştiricileri ve üzüm güzelleri para, altın ve beyaz eşya ile ödüllendirilecekler” dedi.

Festival yarın, Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde saat 14.00’de Üzüm Güzeli ve Üzüm Yetiştiricileri yarışması ile başlayacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?