8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarsus'ta fırınlar denetlendi

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırın ve unlu mamül imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı.

Fırınlarda temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyen zabıta ekipleri, üretilen ekmekleri de tartarak gramajında eksiklik olup olmadığına baktı. Yapılan denetimlerde; tip harici ekmek imal eden, hamur kazanının üzerine muhafaza bezi takmayan, yangın tüpü bulunmayan, tartı aletinin ayarını yaptırmayan, un deposunun temizliğine özen göstermeyen frınlar hakkında zabıt varakası tanzim edildi.

Gıda maddesi üreten iş yerlerinin denetimlerinin aralıksız sürdürüleceğini belirten Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, halkın sağlığı ile oynanmasına fırsat vermeyeceklerini belirtti. Yıldırım, “Yaptığımız denetimlerde temizlik kurallarına uyulup uyulmadığına bakıyoruz. Bu arada özellikle pideleri tartarak eksik olup olmadığını araştırıyoruz. Denetimler Ramazan boyunca devam edecek. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmeğin üretimi sırasında halkın sağlığı ile oynanmasına asla fırsat vermeyiz. Bu doğrultuda zabıta ekiplerimizin programa bağlı veya şikayete binaen yaptığı denetimler devam etmektedir. Böylesine hassas bir konuda bütün fırıncı esnafımızdan hemşehrilerimiz adına hassasiyet göstermelerini beklemekteyiz. Fırınlarımızda sağlık tedbirlerinin noksansız olarak alınması ve yerine getirilmesinin takipçisiyiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 15:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?