4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus'ta fırtına dehşeti

TARSUS'TA FIRTINA DEHŞETİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, hayatı felç etti.

Bu sabah etkili olan sağanak yağış ve fırtına çok sayıda evin çatısını uçurdu. Ağaçları köklerinden söken fırtına mezarlıkları da yıktı.

Cumhuriyet Mahallesi, Şahin Mahallesi, 82 Evler Mahallesi ve Anıt Mahallesi'nde çatısı uçan evler, devrilen ağaçlar yüzünden büyük bir tehlike ve panik yaşandı. Özellikle Şahin Mahallesi'nde Güneş enerjisi tesisatı ile birlikte fırtınanın savurduğu çatı büyük bir tehlike oluşturdu. Yine Cumhuriyet Mahallesi'nde bir evin çatısı sokağın ortasına düştü.

Öte yandan ilçe merkezinde bulunan çok sayıda ağaç fırtınanın etkisiyle devrilirken, vatandaşlar korkulu anlar yaşadılar.

Kentin Güney Mezarlığı ise adeta yerle bir oldu. Mezarlıktaki ağaçları kökünden söken fırtına, mezarları da yıktı. Mermer taşları kırılan, yerinden sökülen mezarlar fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi. Tehlikeye karşı tedbir olarak elektrikleri kesen yetkililer, yağmur ve fırtınanın durması üzerine tekrar kent merkezine elektrik verdiler.

Belediye yetkilileri ise yağmur ve fırtınada mağdur olan vatandaşlara yardımcı olmak için büyük bir mücadele verirken, polis ekipleri kentin dört bir yanını devamlı devriye gezdi.

TARSUS'TA FIRTINA DEHŞETİ
TARSUS'TA FIRTINA DEHŞETİ
TARSUS'TA FIRTINA DEHŞETİ
TARSUS'TA FIRTINA DEHŞETİ
TARSUS'TA FIRTINA DEHŞETİ
TARSUS'TA FIRTINA DEHŞETİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 12:02:05
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 13:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?