5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta folklor şenliği

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Amerikan Koleji'nin düzenlediği 19. Uluslararası Folklor Festivali'nde biraraya gelen çocuklar, dünyaya barış mesajı verdi.

Festival kapsamında Aznakay Parkı önünden yürüyüşe geçen kortej, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu.

Amerikan Koleji bahçesinde düzenlenen etkinlikle devam eden festivale, 3'ü Bulgaristan, KKTC, Makedonya'dan olmak üzere toplam 18 okuldan 500 öğrenci ile 100 öğretmen ve idareci katıldı.

Gösterileri Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar izledi.

Festivalin değişik ülkelerin öğrencilerinin biraraya gelip, kaynaştığı çok güzel bir etkinlik olduğunu belirten Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Amerikan Koleji'nde dünyaya ve Türkiye'ye hizmet eden önemli bilim adamlarının yetiştirdiğini söyleyerek, böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.

Amerikan Koleji Müdürü Can İstif de yaptığı konuşmada, festivale katılan konuk öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Okul Genel Müdürü Robert Mallett ise, "Bu yıl 19'cusunu gerçekleştirdiğimiz uluslararası folklor festivalimizin amacı Tarsus'u tanıtmak, dünya çocukları arasında dostluk bağlarını kurup, kaynaşmalarını sağlamak, değişik kültürleri tanıtmak, doğal ve kültürel zenginliklerimizi yaşatarak öğretmektir. Günümüzde tüm dünya insanları sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörüye ihtiyaç duymaktadır. Böyle bir etkinlikle bir ölçüde de olsa bu gereksinimi gidermenin mutluğunu ve gururunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Beğeniyle izlenen gösteriler sonunda katılımcı okul ve öğrencilere günün anısına plaket ve belge verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 16:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?