4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus’ta kaçak yapılar yıkılıyor

TARSUS’TA KAÇAK YAPILARIN YIKIMI DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekipleri, kaçak yapıları yıkmaya devam ediyor.

İlk olarak Beydeğirmeni Mahallesi üzerinde bulunan ve kaçak olarak yapılan yapının yıkılmasının ardından Çağlayan Mahallesinde bulunan kaçak yapı Belediye Encümenin kararıyla yıkıldı.

Tehlike arz eden ayda görüntü kirliliğine neden olan ruhsatsız kaçak yapıların yada ruhsata aykırı binaların tespit edilerek gereken işlemleri başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kaçak yapıların yıkımının devam ettiğini söyledi. Kocamaz, “Tarsus Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğüne bağlı Kaçak yapı ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu kaçak yapı sayısı 300 civarındadır. Bunlardan da mahkemeye intikal edip ceza gören sayısı 220 civarında. Bu kişiler yasanın belirttiği gibi 1 yıl ceza aldılar. Bu olay kaçak yapının yıkımını engellemiyor. Her halükarda o binalar yıkılacak. Biz bu konularda titiz davranıyoruz halkımızın da titiz davranmasını istiyoruz. Hiç kimse kaçak ve ruhsatsız yapı yaparak birilerini devreye sokmaya çalışmasın” dedi.

Başkan Kocamaz, belediye ekiplerinin kontrol çalışmalarının yanı sıra duyarlı ve bilinçli vatandaşların da kaçak yapılaşmaya karşı belediyeye bilgi vermek suretiyle yardımcı olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 14:07:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 19:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?