8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarsus'ta kan bağışı kampanyası

Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi Yerel Gündem 21 Sağlık Komisyonu, “Bir Hayat da Siz Kurtarın” sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanyanın, her ay değişik bir mahallede devam edeceği bildirildi. Amaçlarının, vatandaşların bu konudaki hassasiyetlerini artırabilmek olduğunu ifade eden Yerel Gündem 21 Sağlık Komisyonu Temsilcisi Nilgün Ateş, vatandaşların daha duyarlı davranmalarını istedi. Ateş, “Trafik kazaları, ameliyatlarda, kan hastalıkları ve bunun gibi durumlarda acil kana ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanlarımız kan merkezlerine ihtiyacını giderebilmek için başvuru yapmaktadırlar. Kan merkezlerinin de bu isteklere cevap verebilmesi için kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmektedir. 

Sağlık Komisyonu olarak bizler de bu stokların bir nebze olsun artırılmasında elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız” dedi. 

Sağlıklı her insanın kan vermesiyle kan hücrelerinin de yenilendiğini belirten Ateş, “Unutmayalım ki, hepimiz bir gün yakınlarımıza, eşimize, dostumuza bir ünite kana ihtiyaç duyabiliriz. Bu nedenle sağlıklı herkesi kan vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.229.40.xxx Tarih : 16.01.2007 14:32:26
tarsus halkının yaptığı örnek bir haber.tarsuslular zaten tüm türkiyeye hep örnek olmuştur.altmış ilden büyük olan tarsusumuzu çok yakında il olarak görmek istiyoruz.