4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus'ta köy yolu yapılacak

TARSUS'TA 16 KİLOMETRELİK KÖY YOLU YAPILACAK

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı 18 köyün yararlanacağı 16 kilometrelik yol yapım çalışmalarına başlandı. Yol yapımı Nacarlı köyü ile Karadirlik köyleri arasında gerçekleştirilecek.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Dedeler köyüne bağlı Killik mevkiinde bulanan 18 köy muhtarı, Mersin Köy Hizmetleri Yol Şube Müdürü Hayri Altay, Köy Hizmetleri Tarsus Şefi Ali Divanlı ile bazı fabrikalara malzeme veren taş ocağı sahiplerinin katıldığı toplantıda, yıllardan bu yana malzeme çeken kamyonların tahrip ettiği yolun yapımına başlanacağını bildirdi. Buradaki çalışmalara devlet imkanlarıyla 350 bin lira ayırdıklarını söyleyen Gödekmerdan, "Ayrıca iş makinelerimiz da çalışacak. Yol yapım işine taş ocaklarını işleten firmalar da destek verecek” dedi.

Bölgenin bağcılık konusunda geliştiğine dikkati çeken Kaymakam Gödekmerdan, Özel İdare Müdürlüğü kaynakları ile taş ocakları sahibi firmalar tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan 7 metre genişliğinde, 16 kilometre uzunluğundaki yolun havaalanı gibi olmasını istedi.

Taş ocaklarından çıkan kaliteli malzemenin yol yapımında kullanılmasını isteyen Gödekmerdan, Köy Hizmetleri mühendislerinin gözetiminde yapılacak olan yolun, alt yapısında menfez, şarampol, zemin sıkıştırması, su tahliye kanallarının da yapılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 18:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?