3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus'ta Kültür Günleri devam ediyor

Mersin'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kültür Günleri" devam ediyor.


Etkinlik kapsamında 75. Yıl Kültür Merkezi'nde açılan kitap fuarında Muzaffer İzgi'nin kitap standı büyük ilgi gördü.


Gün boyunca standında hayranlarına kitap imzalayan İzgi, kitabın insan hayatında büyük bir rolü olduğunu söyledi.


İnsanların kitap almaya gelince muhasebeci kesildiğini dile getiren İzgi, "İnsanlar ayakkabı alırken, elbise alırken, sigara alırken muhasebeci değiller, ama kitap alırken muhasebeci oluyorlar. Oysa kitapta su kadar bir insana gereklidir. Çocuk okuru olmayan bir toplumun büyük okuru da olmaz. Ben kitap okuma alışkanlığının artması için yıllarca Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe verdim. Okullarda okuma saati konulsun istedim. Çok şükür bunu başardım. 2 yıldır okullarda çocuklar kitap okuyor" dedi.


Tarsus'ta açılan kitap fuarının Tarsus için bir başlangıç olduğunu dile getiren İzgi, "Umut ediyorum, bu tür fuarlar Tarsus'ta geleneksel hale gelir. Kent yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarının bu fuarlara destek vermesi gerekiyor. Kitap fularlarına gereken ilgi gösterildiğinde ben inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Tarsus'ta daha büyük fuarlar açılacak, hatta paneller ve söyleşiler olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 17:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?