3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus'ta kültür-sanat festivali

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Huzurkent Belde Belediyesi tarafından 5. Yaş Sebze Meyve Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

Sahneye çıkan sanatçı İsmail YK, izdiham nedeniyle 4 şarkı seslendirdikten sonra konseri bitirmek zorunda kaldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül, festivali, çiftçilerin ürünlerini üretirken, pazarlarken yaşadığı sıkıntıları ilgililere duyurmak, aynı zamanda da çiftçilere biraz olsun moral vermek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Akgül, "Yetiştirdiğimiz ürünlere pazar oluşturması açından faydalı olan bu festivalimiz yetiştiricilerimizin ürünlerinin değerinin anlaşılması açısından faydasını görmekteyiz. Hem ürünümüzü tanıtıyoruz hem de yıl sonu yorgunluğunu eğlenerek atıyoruz" dedi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise, zaman zaman ürünlerin para etmediğini gördüklerini, bunun arz ve talep dengesinden kaynaklandığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise konuşmasında kendisinin de aynı zamanda üretici olduğunu belirterek, tarım sektörünün içinde bulunduğu sorunları bildiğini ve bu sorunları TBMM'de sürekli dile getirdiğini söyledi. Seçer, ''Üretici üretiyor ama yanlış tarım politikaları sonucunda hakkettiğini, alın terinin karşılığını alamıyor. Tarsus çok verimli ve bereketli topraklara sahip bir kent. Biz üretmeye ve ürettiklerimizin ihraç edilmesi noktasında hep birlikte el ele vererek güç birliği yapmalıyız'' diye konuştu.

Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan da, tarımla uğraşanların ülke nüfusunun yüzde 30 oranında olduğunu dile getirerek, "Tarımla uğraşan nüfusumuz çok fazla. Modern tarıma geçmemiz lazım. Kim daha iyi yaparsa o para kazanır. İnşallah tüm çiftçilerimiz ürünlerinde bol para kazanır" şeklinde konuştu.

Yaş Sebze Meyve Kültür ve Sanat Festivali etkinliği çerçevesinde Huzurkent'teki okullar ve üreticiler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışması ve futbol turnuvasında dereceye giren öğrenciler, Huzurkent protokol üyeleri tarafından değişik hediyelerle ödüllendirildi.

Sebze ve meyve kategorilerinde en iyi sebze ve meyve üreticilere de çeşitli ödüller verildi. Festivalde bir de güzellik yarışması düzenlendi. 31 Huzurkentli genç kızın katıldığı güzellik yarışmasında festival güzeli Merve Çalım olurken, ikinciliği Esra Rüştüoğlu, üçüncülüğü ise Meltem Sürgü elde etti. Meyve güzeli Merve Çiftçi ve Sebze güzeli Remziye Genç seçildi.

Mehmet Sarı Spor Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte sahne alan yerel sanatçılardan sonra sahneye çıkan İsmail YK büyük ilgi gördü.

İsmail YK'nın sahneye çıktığında güvenlik barikatlarını yıkan hayranları sahne önüne kadar geldi. İsmail YK'ya dokunmak isteyen hayranları izdihama neden olurken, sanatçı 1 saat kalacağı sahnede ancak 4 parça seslendirebildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 12:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?