5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta kurtuluş coşkusu

TARSUS'TA KURTULUŞ COŞKUSU

Mersin'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın katıldığı törenle kutlandı.

Sabah erken saatlerde, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın belediye binasında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar, Cetvel Köprüsü Kuva-i Milliye Meydanı temsili milis kuvvetlerinin karşılanması ve kurban kesiminden sonra, Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumuyla devam etti.

Protokol üyeleri, şehit mezarlarına çiçek bırakarak dua okudu. Kutlama etkinliklerine katılanlar daha sonra Cumhuriyet Alanı'na geçti. Cumhuriyet alanındaki tören KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın gelmesiyle başladı. Davul zurna ve güllerle karşılanan Denktaş, halkı selamladı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki etkinliklere, Mersin Milletvekilleri Ali Oksal, Akif Akkuş, Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Yarbay Abdulkadir Yavuz, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, belde belediye başkanları, oda ve dernek temsilcileri, çeşitli il ve ilçelerden gelen kuva-i milliyeciler, muharip gaziler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Yarbay Abdulkadir Yavuz ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kocamaz, "Türk milleti olarak doğuştan hür ve bağımsız olarak yaşama azmini genlerimizde taşıyoruz. Esaret altında yaşamayı kesinlikle aklımızdan geçiremeyiz" dedi.

Kutlama programı, daha sonra Tarsus Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü halk oyunları ekibi, K.KTC. Kardeş Tatlısu Belediyesi'nin Halk Oyunları ekibi, Ankara Ayaş Gökler ekibi, Bursa Kılıç Kalkan ekibi ve Bursa Mehteran Takımı gösterileri ile devam etti.

Cumhuriyet Alanı'ndaki program, geçit töreni ile son buldu.

TARSUS'TA KURTULUŞ COŞKUSU
TARSUS'TA KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 11:28:04
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 12:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?