2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarsus'ta kurtuluş törenleri

Tarsus ilçesinde, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü yaklaşık 1 hafta süren etkinliklerle kutlandı.

Kurtuluş törenlerine; MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, belde belediye başkanları, muharip gaziler, kuvayi milliyeciler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, sabah Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın makamında tebriklerin kabulü, daha sonra temsili milis kuvvetlerinin Cetvel Köprüsü'nde çiçeklerle karşılanması ve kurban kesilmesiyle başladı. Ardından Erzurum Cirit Ekibi, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi, tarihi Bursa Mehter Takımı, Ankara Ayaş Gökler ekibi ile Bursa Kılıç Kalkan Ekibi'nin gösterileri eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na gelindi.

Daha sonra Tarsus Şehitliği'ne geçerek çelenk sunumu yapan protokol üyeleri, burada şehitlerin mezarlarına gül bırakarak dua ettiler. Ardından program Cumhuriyet Alanı'nda devam etti. Ayrıca öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, "Tarih boyunca Türk'ün Türk'ten başka dostu olmamıştır. Bugün de yoktur" dedi.

Bundan tam 87 yıl önce Çukurova'da ilk kurtuluşun Tarsus'ta gerçekleştiğini belirten Kocamaz, "Tarsus'tan yakılan meşale sırasıyla Mersin ve Adana'nın da kurtuluşuna vesile olmuştur. Onlar, o kahramanlık destanını yazmasalar, bizler de bu vatanda rahat yaşama imkanı bulamazdık" diye konuştu.

Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlamalar geçit töreniyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 15:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?