5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta PKK gösterisi

KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATAN TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARINA POLİS MÜDAHALESİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde akşam karanlığından faydalanan PKK terör örgütü yandaşları yaktıkları lastikler ile Mersin-Adana D-400 karayolunu trafiğe kapatıp gösteri yapmak istedi. Polis, göstericilere müdahale ederek dağıttı.

Edinilen bilgiye göre, Barbaros Mahallesinde oturan çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup terör örgütü yandaşları akşam saatlerinde araç lastiği yakarak D-400 karayolunu trafiğe kapatmaya çalıştı.

Mahalle yakınında daha önceden konuşlanan polislerin müdahalesi ile göstericiler sokak aralarına kaçtı. Olay yerine çağırılan çevik kuvvet ekipleri ve 2 panzer ile biber gazı sıkarak göstericileri kovalandı.

Polise taş atan ve terör örgütü lehine sloganlar atan yaklaşık 60 kişilik gruba yaklaşık 100 kişilik polis ekibi engel oldu.

İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un olay yerine gelerek ekipleri koordine etmesiyle göstericileri püskürten polis ekipleri gecenin geç saatine kadar Barbaros Mahallesinin sokaklarında tedbir aldı.

Yaşar Aksoy, hiçbir yasadışı eyleme müsaade etmeyeceklerini belirterek, bu davranışlar içinde bulunan kişilere yönelik çalışmalarının sürdüğünü belitti.

KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATAN TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARINA POLİS MÜDAHALESİ
KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATAN TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARINA POLİS MÜDAHALESİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:15:02
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 12:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?