5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta şalgam yarışması yapıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından bu yıl 15.'si düzenlenen Eshab-ı Kehf Hıdırellez etkinlikleri kapsamındaki Şalgam Yarışması'nda Mısra Şalgamları firmasından Deniz Kıstak birinci oldu.

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası ev sahipliğinde yapılan Şalgam Yarışması'na Mısra, Bahar, Antik, Tartat, Toros ve Özyıldız Şalgamları olmak üzere 6 firma katıldı.

Mersin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Tarsus'un öz değerlerine bu tür yarışmalar sayesinde sahip çıkacağını vurgulayarak, "Tarsus'un bir marka haline getirilme çalışmaları bu yarışmalar ile birlikte olacaktır. Önemli olan öz değerlere sahip çıkarak, gelecek nesillere bunu aktarmaktır" dedi.

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın ise kentte üretilen tüm şalgamların içilebilir kalitede olduğunu söyleyerek, yarışmaya katılan tüm firmalara teşekkür etti. Yarışmada jüri üyeleri görünüm, tat ve koku olmak üzere üç kategorilerde değerlendirildi.

Buna göre yarışmada, Deniz Kıstak Mısra Şalgamları ile 520 puan alarak birinci oldu. Serkan Kıstak Özyıldız Şalgamları ile 505 puan ile ikinci, Refika Akçiçek Toros Şalgamları ile 475 puanla 3. oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?