4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus'ta şiir akşamları

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 5. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın ilk gününde, Tarsuslu şairler şiirleriyle, yöresel aşıklar ise türküleriyle konukları coşturdu. 

Şelale Piknik Alanı'nda düzenlenen etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Irak Milletvekili Fawzi Akrem Terzi, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Yenice Belediye Başkanı Veli Serin, yurt dışından ve yurt içinden gelen konuklar, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gece geç saatlere kadar süren etkinlikte, Tarsuslu şairlerden Abdullah Tufan, Halil Aksoy, Mehmet Örsel, Yusuf Kenan Çeliktaş, Macit Gür, Mine Bahçeci şiirleriyle unutulmaz bir gece yaşatırken, yöresel aşıklardan Abdullah Gizlice, Aşık Feymani, Aşık Karamehmet, Aşık Gül Ahmet Yiğit, Aşık Mizarlı Mehmet Yılmaz, Aşık Esrari, Aşık Mahrumi, Aşık Bayram Sandal, Aşık Devai, Aşık Ozan Nusret ve Aşık Veysel'in oğlu Aşık Bahri Şatıroğlu sazlarıyla, türküleriyle geceyi renklendirdi.
"Türkünün olduğu her yerde Karacaoğlan vardır" diyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Karacaoğlan'ın 400. doğum yıldönümünde Karacaoğlan diyarı kentimizde düzenlemiş bulunduğumuz Uluslararası 5. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nda, yurt dışından ve yurt içinden kentimize gelen şair, yazar ve aşıklarla mutluluğumuz bir kat daha artmıştır. Tasavvufta Yunus ve Mevlana ne ise halk şiirinde Karacaoğlan odur" dedi. 

Gecede, Aşık Feymani ile Aşık Devai'nin atışması izleyecilerden büyük alkış alırken, sahneye çıkan şair ve aşıklara Karacaoğlan maketi hediye edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 11:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?