2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarsus'ta şiir rüzgarı esti

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen 7. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları'nın ilk gününde yöre şair ve ozanları sahne aldı.

Şelale Karacaoğlan Parkı'nda yapılan etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yenice Belediye Başkanı Veli Serin ve çok sayıda yazar ile şairin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Şiir akşamlarının açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının kültürümüzün temel taşlarından olan halk şiirini daha iyi anlamak ve geçmişten geleceğe aktarmak olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından 2008 yılı Karacaoğlan Özel ve Onur ödülleri sahiplerini buldu. Özel ödüllere, Erciyes Dergisi'nde Nevzat Türkten, Azerbaycan TV'den Zernişan Azeyova, Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz, Yenises gazetesi sahibi Gündoğdu Homurlu'ya verilirken, Karacaoğlan Onur Ödülü Semih Sergen'e, Karacaoğlan Halk Şiir Ödülü Aşık Ali Rıza Ezgi'ne Karacaoğlan Araştırma Ödülü ise Kültür ve Turizm bakanlığı Ankara THM Korosu sanatçılarından Salih Turan ve Yıldız Çam'a verildi.

Gecede yöre şairlerinden Bülent Acun, Cumali Cülük,Lüftiye Darendelioğlu, Faik Uğuz Fahri Işık, İbrahim Özcanlı, Osman Arslan, Doğan Akpınar, Adnan Özcandan, halk ozanlarından Abdullah Gizlice, Aşık Feymani, Aşık Karamehmet, Aşık Eyyubi, Aşık Vuslati ve Mizarlı Mehmet Yılmaz sahne aldı.

Gecenin sonunda halk şiirini yayan ve bu konuda uğraş veren şair ve ozanlara günün anısına plaket ve minyatür Karacaoğlan heykeli sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?