3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus'ta sürek avı düzenlendi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Avcılık Atıcılık İhtisas Spor Kulübü tarafından Kenzin Ardıçlı köyünde sürek avı düzenlendi.

Son yıllarda sayıları giderek artan ve ekili tarım arazilerine büyük zararlar veren domuzları yok etmek için düzenlenen sürek avına 100'e yakın avcı katıldı. Avcılar tarafından başlatılan sürek avında tüm arazi taranırken, 15 yaban domuzu öldürüldü. Sürek avına köylüler de destek verirken, üzücü bir durumun yaşanmaması ise sevindirici bir gelişme olarak nitelendirildi.

Günün sonunda bir açıklama yaparak avcılara teşekkür eden Tarsus Avcılık Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Ali Körtemur, "Yaban domuzları ilçemize bağlı köylerde ekili tarım alanlarına büyük zararlar vermekte ve çiftçilerimizi ekonomik anlamda kayıplara uğratmaktadır" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday ise, 2007-2008 av sezonunun son sürek avını yaptıklarını belirterek, "Bizim hedefimiz şu; yasal olarak avlanan avcı arkadaşlarımızı katliamcı olarak görmüyoruz. Yasal olarak avlanan her türlü avcıyı çevrenin regülatörü olarak görüyoruz. Tabii kurallar çerçevesinde avcılık yapıldığı müddetçe, jandarmadan, polisten, kanundan, yönetmelikten, av koruma elemanlarından herhangi bir sıkıntı görmezsiniz. Kontroller yapılır, evraklarınız tamamsa teşekkür ederler. Onlar yasal olarak sizin yasal avcılar olduğunuzu görür. Devlet, avcılığı bir sektör olarak görür. Dileğim o ki; 2008-2009 sezonunun açılışı da böyle heyecanlı olur" diye konuştu.

Etkinlikte Avcılık Atıcılık İhtisas Spor Kulübü tarafından 2 koyun kesilerek, sürek avına katılanlara ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 18:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?