3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus'ta 'TAKART' satışı başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren tüm toplu taşıma araçlarında hayata geçirilmesi planlanan Takart'ın (Akıllı kart) satışına başlandı.

Atatürk Kültür Parkı önündeki Takart Satış Merkezi'nden ilk kartı Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz alarak otobüse bindi. Tarsuslular'ın daha konforlu ve modern ortamda yolculuk yapmaları için gerçekleştirilen çalışmanın Tarsus halkından büyük ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı Kocamaz, “Takart, vatandaşlarımız için kolaylık olacak” dedi.

Bugün Tarsus’ta Takart uygulamasının başladığını belirten Kocamaz, "Türkiye’de henüz çok az yerleşim yerinde kullanılan bu uygulamayı Tarsus’ta yapmamız yine bir öncülük mahiyeti taşıyor. Bu konuyla ilgili Ziraat Bankası yetkililerine, firma yetkililerine ve belediye çalışanlarına yaptıkları organize çalışma için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız için bir kolaylık olacak ve ileriki günlerde Tarsus’taki bütün toplu taşıma araçlarında, beyaz minibüsler de dahil bu uygulamaya geçilecek. Bu uygulama çerçevesinde vatandaşlarımız hem daha modern bir hizmete kavuşmuş olacak hem de toplu taşıma araçlarından faydalanan tüm insanlarımızın otobüslere binişi kayıt altına alınmış olacak. Özellikle vergi kaçırma işi de kökünden halledilmiş olacak. Bu uygulamaya giren, bu konuya destek veren bütün vatandaşlarımız dolaylı olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar. Kayıt dışı ekonomi de ortadan kaldırılmış olacak. Bu uygulamanın öncelikle Tarsusumuza, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ve buradaki uygulamanın tüm Türkiyemize yayılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 16:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet İNCEDAL IP: 78.167.44.xxx Tarih : 4.09.2008 21:36:33

Sayın Başkanım önderliğiniz doğrultusunda belediye meclisimizin vermiş olduğu şehir içi taşımacılıkta yapılan yeniliklerden bir vatandaş olarak çok memnunum. Güzergahlarda yapılan değişikliklerde gözlemimden anladığım kadarıyla diğer vatandaşlarımızıda çok memnun etti. Kırıksırtı ve Şehitler Tepesi hattının birleştirilerek karşılıklı gidiş geliş şeklinde servisler konulması şehir içi yolculuklarımızı çok kolaylaştırdı. Ben 100. yılda oturuyorum, Ergenekon mahallesinde mukim akrabalarıma gidebilmek için önceden 2 araç değiştirmek zorunda kalıyordum. Fakat şimdiki güzergah değişikliğiyle bu sorun ortadan kalkmış bulunmakta. Örneğin, Yeni mahalle karakolu civarında Belediye otobüslerinden herhangi birine binerek bir daha otobüs değişikliği yapmadan tek seferde gideceğim yere rahatlıkla varıyorum. Bunun yanı sıra takart uygulamasına geçilmesi fiyatlarında minimum seviyeye indirilmesi ve bu sistem dahilinde ülke genelinde bir çok şehirde bulunmayan 30 dk. içerisinde yapılan tek seferlik otobüs değişikliğinde bir kez ücrete tabi olma uygulamasıda Belediyemizin halk yararına yaptığı üstün hizmet anlayışını ortaya koymaktadır. Yine Belediye yönetiminince halk otobüslerinin de belediyenin toplu taşıma hizmeti altındaki proje kapsamına alınmasıyla araçların fazla bekletmeksizin süreklilik arzederek vatandaşa en ferah hizmeti sunması takdire değer bir uygulamadır. Ayrıca otobüslerde muavinlerin kaldırılması ile hem daha çağdaş hemde daha gürültüsüz ve tehlikesiz bir hizmet ortaya çıkmıştır. Ve yine halk otobüslerinin şahısların tekelinden alınarak gelirin havuz sistemine aktarılması ile otobüsçüler arasındaki rekabeti ortadan kaldırarak yolculuk sırasında meydana gelen rahatsız edici tutumlarında önüne geçilmesi sağlanmıştır. Yapılan bu değişikliklerden ben ve yakın çevremdeki bir çok vatandaş son derece memnundur. Üstün hizmetlerinizden dolayı teşekkürü bir borç bilerek hizmetlerinizin devamını beklemekteyiz.