4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus'ta tiyatro şenliği başladı

Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamlığı'nın himayeleri ile Tarsus Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 7. Okullararası İlyas Avcı Tiyatro Şenliği başladı.

Okullararası Tiyatro Şenliği, Yarenlik Alanı'nda İlyas Avcı Büstü'ne çiçek konulmasının ardından kortej halinde Belediye Nikah Salonuna geçildi.
Buradaki törene, İGarnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı'nın yanısıra şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi Müdürü Ali Ulusoy, tiyatronun önemi belirtici konuşmasının ardından şenliğe emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, şenliğe 29 okulun katıldığını bugün başlayan tiyatro şenliği 8 Haziran'da sona ereceğini söyledi. Sarı, "İlyas Avcı Tiyatro Şenliği 7 yıldır başarıyla devam ediyor. 7 içerisinde 842 oyun sergilenmiştir. Bu tür etkinliğin Türkiye'de Tarsus'ta başka bir yerde yoktur. Tarsus'u dünyanın kültür merkezi olarak değerlendiriyoruz. Bu etkinlikler daha da artarak devam edecektir. Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerinin yanı sıra Belediyemize teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı konuşmada, İlyas Avcı Tiyatro Şenliğinin geleneksel bir etkinlik olduğunu söyledi. Kocamaz, "Tarsus açısından önemli ve geleneksel hale gelen İlyas Avcı Tiyatro Şenliği'nin Türkiye'de bir benzeri olmayan çok önemli bir kültür etkinliğidir.Tarsus, tarihin derinliklerinden bu yana hep kültürel bir merkez olmasına rağmen, 54 ilden büyük bir kentin il yapılmaması kompleksine itilmiştir. Bizde 2000 yılından bu yana bu tür etkinlikleri artırarak, gençlerimizin kendilerine güveni artması için çalışıyoruz. Onun için bu tür etkinleri Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yapıyoruz. Yerel yönetim olarak sizlere hizmet için büyük bir gayret sarf ediyoruz. İlyas Avcı Tarsus'un birçok değeri gibi Tarsus'ta yetişmiş, Türkiye'ye mal olmuş bir kültür adamıdır. Bu kentin tüm değerlerine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu kente sahip çıkma mecburiyetimiz vardır. Özellikle tiyatro oyunlarının hazırlanmasından emeği geçen öğretmenlerimize, medeni cesaret gösterip oyunlarda yer alan öğrencilerimize, ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?