4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus'ta turizm atağı

TARSUS'TA TURİZM ATAĞI

Doğal ve tarihi güzellikleriyle zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Tarsus'ta, ilçenin tanıtımı amacıyla 'Turizm Haftası' kapsamında, çeşitli etkinlikler hazırlandığı bildirildi.

Tarsus Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarsus Turizm Tanıtım Komisyonu tarafından organize edilen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği etkinlikler 75. Yıl Kültür Merkezi’nde başladı. Turizm Danışmanı Hakan Erkul, amaçlarının bu etkinlikler sayesinde Tarsus’u geniş kesimlere tanıtmak olduğunu söyledi.

Çukurova Rehberler Derneği Başkanı Kudret İlemci ise, Tarsus’un tarihi bakımdan birçok zenginliği barındırdığına dikkat çekerek, “Tarsus başkentlik yapmış bir kent. Tarsus’u yurt içi ve dışına tanıtmak önem arz etmektedir. Tanıtım içi rehberlerle, acentelerle irtibatlı olmak gerekir. Bizler rehberler olarak turizm zincirinin son halkalarından biriyiz” dedi.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan da ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekerek, "Tarsus, onbin yıllık tarihi ile birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Dinlerin kaynaştığı bir kenttir. Bu özellikleriyle dünyanın sayılı yerlerinden bir tanesi konumundadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Fotoğraflarla Tarsus’un Tarihi ve Doğası’ adlı sergi açıldı. Etkinliklerin 3 gün boyunca süreceği ifade edildi.

TARSUS'TA TURİZM ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 14:17:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 14:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?