5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta Türkçülük konferansı

Mersin’in Tarsus Ülkü Ocakları, 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle konferans düzenledi.

Güner Baykal toplantı salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması ile başlayan konferans, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Akif Akkuş’un konuşmasıyla devam etti.

Milletvekili Akkuş, ülkücü gençliğin Türkçülük davasına sonuna kadar sahip çıkacağına yürekten inandıklarını söyledi.
Konferansın konuşmacısı Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Türk milliyetçilerinin baskılara, yıldırma politikalarına rağmen yılmayarak inandıkları davalarına sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Kocamaz: “Türk milliyetçileri işkencelere, baskılara boğun eğmedi. Türk milliyetçileri dik durarak, zorluklara göğüs germesini bildi. Dünyada değişik düşüncelerde insanlarda var, bunların kimisi dünya delisi oldu, kimisi kimliğinin ve ülkesinin delisi oldu, kimisi milletinin, milliyetinin delisi oldu, kimisi ikbal ve istiklal peşinde koştu, kimisi de ülküyü bir turan sanmış onu bir serap olarak görmüş, onun peşinden koşmuş. Onlar hep zoru seçti. Ülkeyi, ülküyü, hepimizin inandığı gibi ahreti seçtiler. Biz de bu bilinçle 3 Mayıs’ı anlamalı ve iyi anlatmalıyız” dedi.
 

Ne mutlu hak ve hukuk mücadelesinde yerini alabilenlere’ diyen Başkan Kocamaz, kendi yazdığı şiirlerden bir demet okuyarak konuşmasına son verdi.
Konferansa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Arslan ve ülkücü gençler katıldı.
Öte yandan Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Arslan Yarenlik alanında 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, tüm Tarsusluların 3 Mayıs Türkçülük gününü kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 13:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?