8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarsus'ta Türkmen şenliği

Tarsus ilçesinde, belediye tarafından "Türkmen Şenliği" düzenlendi. 

Her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 2.'si düzenlenen Türkmen Şenliği, Erkut Kuzeyman Spor Kompleksi yanında gerçekleştirildi. 20 beldenin çadır kurduğu alanda davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Şenlikte görev alan Küçük Kösebalcı, Kurbanlı ve Nacarlı köyü temsilcileri, flamalarıyla birlikte geçit töreni yaptıktan sonra kaşıkla yumurta taşıma, çuvalla koşma, eşekten adam düşürme, yağlı direğe çıkma, elma yeme, simit yeme, yoğurt yeme, bilek güreşi gibi seyirlik oyunlar ilgiyle izlendi. 

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının toplumun tüm kesimlerini bu tür etkinlikler vasıtasıyla kaynaştırmak olduğunu belirterek, "Hedefimiz, Türkmen Şenliği'nde insanlarımızı bir araya getirip, geçmişten bugüne bizzat birlikte yaşadığımız, birlikte oynadığımız oyunları burada sahneleyip, geçmişle gelecek arasında köprü kurmaktır. Burada başlayan barış ve kardeşlik tüm dünyaya yansıyacaktır" dedi. 

Şenliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Gülek Belediye Başkanı M.Tekin Çelik, Bağcılar Belediye Başkanı Akif Çiftçi, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, diğer protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 

Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilirken, şenlik, konserle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 13:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?