5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus'ta Türkmen Şöleni yapıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından organize edilen Türkmen Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu.

Tarsus Barajı Devlet Parkı'nda gerçekleştirilen şölene, MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Arslan, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, protokolün diğer üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Türkmen Şöleni'nde görev alan köy temsilcileri, köy flamasıyla birlikte geçit töreni yaptı. Başta Burhanettin Kocamaz, otağı olmak üzere çadır kurulan alanda bulunan katılımcılar, davul zurna eşlinde coştu. Programa katılanlara bereketi temsil eden tuz ve ekmek ile şevşek tatlısı ikram edilirken, Dede Korkut tiplemesine giren kişi ise çocuklara şeker dağıttı.
Açılış konuşmasını yapan Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Arslan ile MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, günün anlam ve önemini belirtici birer konuşma yaptı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının toplumun tüm kesimlerini bu tip etkinlikler vasıtasıyla kaynaştırmak olduğunu söyledi. Kocamaz, "Biz bir misyonun temsilcisi olarak, bir Türk milliyetçisi olarak geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmak bizim kendimize çizdiğimiz yolda, bizim asli görevlerimizden birisidir. Gençlerimizi milli duygularla yetiştirmek, onlara geçmişini tanıtmak, atasını tanıtmak ülkenin kolay kazanılmadığını gelecekte de geçmişte olduğu gibi bu ülkeye göz diken dahili ve harici hainler olabileceğini hatırlatmaktır. Gençlerimizi bir Türk milliyetçisi, bir vatanperver ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak bir nefer olarak yetiştirmek boynumuzun borcudur" dedi.

MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş ise konuşmasında, tarihte birçok devletin kurulduğunu ve yıkıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun sebebi o devleti yönetenlerin milli duygulardan uzaklaşmaları, kendi çıkarlarını düşünmeleri, memleketi düşünmemeleri sonucu olmuştur. 3 Mayıs 1944 olayları bunun için çok önemlidir. Bu bir liderlik bir önderlik hareketidir. Bu hareket aşama aşama bugünlere gelmiş bu yakılan meşale ve düşünce TBMM çatısı altında bizler tarafından dillendirilmeye başlanmıştır" ifadesini kullandı.
Şenlikte kaşıkla yumurta taşıma, çuvalla koşma, eşekten adam düşürme, su taşıma, büyük ayakkabıyla koşmak, yağlı direğe çıkma, elma, simit ve yoğurt yeme, bilek güreşi, gözü kapalı çömlek kırma, halat çekme yarışı, sandalye güreşi gibi yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli armağanlar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?