4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus'ta yangın paniği

TARSUS'TA YANGIN PANİĞİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde alkollü bir kişinin yol açtığı iddia edilen yangında 4 ahşap ev kül oldu.

İddiaya göre, Şehit Mustafa Mahallesi 3520. Sokak'ta Edip Özgenç'e ait 2 katlı evde kiracı olarak oturan boya ustası Necip Ökten (50), dün sabah saatlerinden itibaren alkol almaya başladı.

Gece saat 24.00 sıralarında sarhoş olan Ökten'in evinden alevler yükselmeye başladı. Evden alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri, Ökten'i evden çıkartarak itfaiye ve polise haber verdi. Mahalle sakinleri ekipler gelene kadar alevleri hortumlarla ve kovalarla su dökerek söndürmeye çalışırken, Tarsus Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yangın diğer üç eve de sıçradı.

Polis Mersin Caddesi'ni trafiğe kapatırken, TEDAŞ ekipleri ise elektrikleri kesti. Bu arada Mersin'den takviye itfaiye ekipleri çağrıldı. İtfaiye ekipleri evlerin ahşap ve sokakların dar olması nedeniyle yangına zorlukla müdahale edebildi. Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Kerim Tufan, Şevket Can, Dünyamin Sönmez ve Behçet Sarı da olay yerine gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Mersin ve Tarsus itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren söndürme çalışmaları sonunda yangın kontrol altına alınırken, 4 ev kül oldu.

Yangına sebep olduğu iddia edilen Necip Ökten'e vatandaşların tepki göstermesi sonucu polisler şahsı polis merkezine götürdü. Vücudunun bazı bölümleri yanan Ökten, daha sonra ambulansla 70. Yıl Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yangını korkulu gözlerle izleyen mahalle sakinleri, yangının 2. katta çıktığını ve dumanın evlerini kapladığını belirttiler. Suat Kara, "Burada alkolik biri yaşıyor. Arkadaşın biri hayır olsun diye evini vermiş, buyurun hayrı görün" dedi.

TARSUS'TA YANGIN PANİĞİ
TARSUS'TA YANGIN PANİĞİ
TARSUS'TA YANGIN PANİĞİ
TARSUS'TA YANGIN PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 10:11:03
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 11:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?