3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus'u dünya tanıdı

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, başkanlık görevinde 14. yılı geride bırakarak, 15. hizmet yılına "merhaba" dedi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına eski Tarsus Kaymakamı Ali Ülger, Almanya'nın Langen Belediye Başkanı Dieter Pitthan, belde belediye başkanları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
14 yıl önce Tarsus'un koca bir köy görünümde olduğunu belirten Kocamaz, bugün Tarsus'un modern bir kent olduğunu söyledi.

Kocamaz, "14 yıl önce Tarsus halkının desteği ile belediye başkanı seçildik. Halkımızın desteği ile bugünlere geldik. Tarsus 14 yıl önceki Tarsus değil. Tarsus gelişmiş ve kalkınmıştır. 100 yılların unutmuşluğuna rağmen büyük gelişme göstermiştir. Tarsus artık Tarsuslular'ın gurur duyduğu seviyeye gelmiştir. Bugün Tarsus parmakla gösterilmektedir. Tarsus'un bu seviyeye gelmesinde bize yardımcı olan, taş üstüne taş koymamızda bize katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Kocamaz, yeni dönemde yapacakları hizmetler hakkında da bilgiler vererek, şunları kaydetti:

"27 Aralık Stadı'yla ilgili sorunu çözdük. 18 bin kişilik bu statla önemli bir hizmeti daha yerine getireceğiz. Berdan Barajı'nda yapmakta olduğumuz çalışmalarla bu bölgeyi Tarsus'un kalbinin attığı yer konumuna getiriyoruz. Tarsus'un katı atık sorununu mutlaka çözeceğiz. Tarihi Tarsus evlerinin hiç değilse dış cephelerini tamamlamak istiyoruz. Tarsus işsizi ve yoksulu çok olan bir kentimiz. Bunun için iş geliştirme merkezlerinin sayısının artırılması lazım. Yeni organize sanayi bölgelerinin kurulması gerekir. Turizm bölgesi ilan edilen Kazanlı-Tarsus kıyı şeridindeki sorunun TBMM'de önümüzdeki günlerde çözümleneceğini sanıyoruz. Burada başlayacak çalışmalar istihdam sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır. Berdan Nehri ile denizi birleştirmek istiyoruz. Berdan Barajı ile deniz arasındaki 53 kilometreyi 22 kilometreye çekeceğiz. Bunu yapmalıyız. Tarsus, 10 bin yıllık tarihi bir kent. İslam ve Hristiyan alemi için çok önemli bir kent. Özellikle inanç turizminden çok şey bekliyoruz. Yaptığımız hizmetler yapacaklarımızın teminatıdır. Allah can sağlığı verdiği sürece Tarsus'a hizmet etmek istiyoruz. İşsizliğin giderilmesi için yeni İŞGEM'lerin açılması, küçük sanayi sitelerinin oluşturulması, tarihi evlerin restorasyon çalışmaları, sahil bandı projesi, huzurevinin hayata geçirilmesi, evsel atık tesisinin kurulması, buğday borsasının kurulması, Berdan Nehri'nin ıslah edilmesi, toplu kentsel tasarım projesinin hayat bulması, Berdan Barajı Piknik Alanı çalışmalarının tamamlanması ve hayvanat bahçesi projesinin tamamlanması gibi hizmetleri hayata geçireceğiz."

Tarsus'un kardeş şehri Langen'in Belediye Başkanı Dieter Pitthan da, "Tarsus ile 17 yıla varan kardeşlik bağımız var. 17 yıl öncesiyle bugünkü Tarsus arasında çok büyük fark var. 14 yıldır belediye başkanlığı görevini yapan meslektaşım Burhanettin Kocamaz, çok güzel hizmetler ve projelere imza atmış. Hiç boş durmayarak Tarsus'a çok hizmetler yapmış ve Tarsuslular'a kazandırmıştır. Tarsus Avrupa kenti gibi olmuş" diye konuştu.

Kocamaz, daha sonra davetlilere kokteyl verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 17:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?