5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tartışmalı inşaat başladı

METROPOL MİTİNG ALANI'NDA İNŞAATA BAŞLANDI

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz sınırları içerisinde bulunan ve 'yeşil alan' tartışmalarının odağında yer alan Metropol Miting Alanı'na ilk kazma vuruldu. İmara açılan alanda temel atma işlemlerine de başlandığı bildirildi.

Miting alanın yanı sıra otopark olarak da kullanılan Metropol Miting Alanı'nda Adliye Sarayı ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün hizmet binalarının yapımı için çalışmalara başlandı. Çevrecilerin, alanın imara açılmasına karşı çıkarak bölgenin yeşil alan olarak değerlendirilmesini istediği alanda bir süre önce başlatılan inşaat çalışmalarının da büyük bir titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, yeni Adliye Sarayı inşaatıyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamasında; binanın 900 dönümlük bir alan üzerine inşa edileceğini ve toplam 17 kattan oluşacağını belirterek, bunun ilk 4 katının da otopark olacağını ifade etmişti. Çobanoğlu, inşaat çalışmalarının da 2 yıllık bir zaman diliminde tamamlanmasının planlandığını dile getirmişti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, Adliye Sarayı'nın hemen yan tarafındaki 65 dönümlük alan üzerine kurulacak olan Belediye Hizmet Binası ile MESKİ Hizmet Binası'nın 20 dönümlük alanı kaplayacağını, geriye kalan 45 dönümün ise yeşil alan olarak kenti kazandırılacağını açıklamıştı. Özcan, özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinin etrafa dağıtılmış olmasının bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğinin altını çizerek, projenin tamamlanmasıyla birlikte bu sorunun aşılacağını savunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:30:03
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 13:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?