5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Taş heykel sempozyumu sona erdi

ULUSLARARASI HÜSEYİN GEZER TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu'nun 7.'si sona erdi.

Sempozyumun ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaklaşık 1 aydır Mersin'de heykel çalışması yapan yerli ve yabancı heykeltıraşlara yemek verildi.

Yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2002 yılından bu yana Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen sempozyumun sonunda ortaya çıkan heykel sayısının 120'yi bulduğunu belirterek, "Bu heykellerin önemli bir kısmını kentimizin muhtelif noktalarına ve parklarımıza yerleştirdik. Bazı muhalifler bu heykelleri değişik yönleriyle eleştirse de, bunların hepsi birer sanat eseridir ve bir kültür-sanat kenti olan Mersin'e yakışmaktadır” dedi.

Sempozyumun 26 Ekim tarihinde başladığını ve 1 ay sürdüğünü hatırlatan Özcan, “Bu yıl sempozyuma Yeni Zelanda, Belçika, İtalya, Rusya, Gürcistan gibi ülkeler ile İstanbul, Eskişehir ve Mersin Üniversitesi'nden toplam 10 heykeltıraş katıldı. Her sene olduğu gibi bu yıl da sanatçılar çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Bu eserleri Mersin'in her köşesine yerleştireceğiz” diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak ise, heykel sempozyumlarının her yıl dünyanın birçok ülkesinde yapıldığına dikkat çekerek, "Ancak Türkiye'de sadece Mersin'de yapılmakta ve 7 yıl boyunca aksamadan devam etmektedir. Bundan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a tüm sanatçılar adına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca heykeltıraşlarımızın kentimizde bıraktıkları bu eserlerle çok kısa bir zamanda Mersin, bir açık hava müzesi haline dönüşecektir. Bu sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından sempozyuma katılan tüm sanatçılara birer plaket verildi.

ULUSLARARASI HÜSEYİN GEZER TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:26:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 15:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?