4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Taşa hayat verdiler

TAŞA HAYAT VERDİLER

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü Taş Atölyesi öğrencileri, yıl sonu çalışmalarını düzenledikleri sergiyle ziyarete açtı.

Çiftlikköy Merkez Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergide, Yrd. Doç. Can Küçüktepepınar'ın taş atölyesinde çalışmalarda bulunan Kutlu Alican Düzel, Lütfi Kurt, Alparslan Ebcim, Okan Apak ve Zeynep Güzelçalışların'ın Afyon gök mermeri ile yaptıkları 20 heykel yer aldı. Serginin açılışı, MEÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda GSF Heykel Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Berika İpekbayrak tarafından gerçekleştirildi. Sergiye katılan öğrencilere İpekbayrak tarafından teşekkür belgesi

takdim edildi. İpekbayrak, serginin Eylül ayında daha geniş kapsamlı olarak şehir merkezinde düzenlenebileceğini ifade ederek, heykellerin de öğrencilerin yaşama ve dünyaya bakışlarının bir ifadesi olduğunu vurguladı.

Duygu ve düşüncelerin sanat aracılığıyla taşa aktarıldığını belirten Küçüktepepınar ise, "Her yıl düzenlenen 'Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu'nda öğrenciler önemli bir deneyim yaşıyor ve öğrendiklerini hayata geçirme fırsatı buluyorlar. Bu yıl 5.'sini düzenlediğimiz Geleneksel Heykel Sergisi de öğrencilerin sanat pratiklerini geliştirmede önemli bir imkan sağlıyor. Öğrencilere sadece teknik bilgi değil, sergi mekanının düzenlenmesi, ürünlerin mekana yerleştirilmesi, afiş-davetiye tasarlanması gibi konuları da eğitim süreci içerisinde vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

TAŞA HAYAT VERDİLER
TAŞA HAYAT VERDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 15:28:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 16:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?