2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Taşeli Belediyeler Birliği toplandı

Silifke ve belde belediyelerinin üyesi bulunduğu Taşeli Belediyeler Birliği Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını Atakent'te gerçekleştirdi.

Osman Ünal başkanlığında bir araya gelen Silifke ve belde belediye başkanları, birliğin mayıs ayı olağan meclis gündemini oluşturan 9 maddeyi görüşerek karara bağladılar.

Açılış ve yoklamanın ardından Birlik tüzüğünün 12. maddesi gereğince Birlik encümen üyeliğine Bayram Ali Oğuz, Hanifi İslim, Hacıali Küçük ve Gönül Ural seçildiler.

2007 yılı kesin hesap ve birlik faaliyet raporunu okuyan Taşeli Belediyeler Birliği Başkanı Osman Ünal bu raporu açık oylamaya sundu. Birlik üyelerince oybirliği ile kabul edilen raporun ardından bölgenin tarihi, turistik ve kültürel yönden tanıtımı için yapılacak faaliyetlerle ilgili madde ele alındı. Başkan Ünal, bu konuda bir açıklama yaparak, "Bölgemiz turistik ve tarihi bir yerleşim birimi olmasının yanı sıra kültür zengini bir yöredir. Bölgemizin yurt içi ve yurt dışında tanıtılması ve açılan fuarlara "Silifke" olarak katılabilmemiz amacıyla Taşeli Belediyeler Birliğimiz gerekli çalışmalara başlamıştır" dedi.

Toplantıda söz alan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, "Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinin Silifke ve beldeler için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu projenin başlangıcını Taşeli Belediyeler Birliği olarak biz yaptık, sonucunu da yine hep birlikte halkımızla birlikte paylaşalım. Halkımız bu projenin sonucunu merakla ve sabırsızlıkla beklemektedir. Bu projenin biran evvel hayata geçmesi için Silifke Belediyesi olarak her türlü çalışmaya ve desteğe hazırız. Birlik ve beraberlik içerisinde projeyi hayata geçirmekte kararlıyız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 11:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?