3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Taşımalı eğitim semineri

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, taşımalı eğitim konusunda bugün gelinen noktada bazı iyileştirmelerin yapılmasının şart olduğuna dikkat çekerek, bunun yanında taşınan öğrenci sayısının da azaltılıp, yeni okulların yapılması gerektiğini söyledi.

Bölgesel düzeyde taşımalı eğitimden sorumlu milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve şefleri Mersin'de gerçekleştirilen "Taşımalı İlköğretim Uygulamaları" başlıklı seminerde bir araya geldi. Mersin Hizmet İçi Eğitim Eğitim Enstitüsü'nde yapılan ve 3 gün sürecek olan seminerin açılış törenine; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Gürbüz, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Çiftçi ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Taşımalı eğitimin Türkiye'nin vazgeçilmez bir gerçeği olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, bu durumun aynı zamanda bir zorunluluk olduğunu, taşımalı eğitimin ana hedefinin de eğitimde kalitenin yakalanması olduğunu söyledi. Gül, kendisinin aynı zamanda "ilköğretim müfettişi" olması nedeniyle taşımalı eğitimle ilgili birtakım incelemelerde bulunup, ilgili yönetmeliklerin hazırlanmasında da görüşmeler yaptığını anlattı.

Bugün Türkiye'deki mevcut taşımalı eğitimde birtakım iyileştirmelerin yapılmasının şart olduğunu savunan Gül, bu noktada da MEB tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığına dikkat çekti. Gül, "Eğitimde her şey maddi açıdan ele alınmamalı. Olaya eğitimsel açıdan da bakmak lazım. Bu nedenle de taşımalı eğitimin eğitimsel açıdan da faydası çoktur. Şunu iyi belirtmek gerekir; taşımalıda öğrenci sayısını azaltmak gerekir. Yani 300 öğrenci yerine daha az öğrenci taşınarak, geri kalanlar için de bulundukları bölgelere okul ve eğitim kurumları açılması gerekir. Bu noktada çözüm siz eğitimcilerimizden gelecek" dedi.

MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Gürbüz de, gerçekleştirilen eğitim seminerinin eğitim hizmetinin kalitesinin artırılması noktasında oldukça önemli bir misyon üstleneceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?